Bij Plan Einstein Pahud op bezoek tijdens je geschiedenisles

Op donderdag 7 maart kwam een 3 HAVO klas van het Vathorst College tijdens hun geschiedenisles op bezoek bij Welkom in Utrecht op Plan Einstein Pahud én dat was een groot succes!

De leerlingen gingen in gesprek met een aantal bewoners om meer te weten te komen over hun leven in Nederland, op het azc en hun toekomstplannen.

Ook werd er samen gekookt en uiteindelijk samen heerlijk gegeten!

Hieronder wat bijzondere reacties van de leerlingen, die duidelijk veel hebben geleerd van de ervaring en de ontmoetingen!

“Ik had nog nooit echt van een azc gehoord. Wel van vluchtelingen opvang maar het azc zag er veel gezelliger uit dan dat je op het nieuws bijvoorbeeld ziet.”

“Ik dacht dat het best gesloten zou zijn en niet zo gezellig als het azc waar wij zijn geweest.”

“Ik heb vooral geleerd over hoe fijn het is dat zo’n azc bestaat en hoe tevreden ze er eigenlijk mee zijn. Ook heb ik meerdere keren gehoord dat het er heel erg gezellig is en dat je altijd samen met mensen activiteiten kan doen (of samen wat drinken). En dat ook al heeft iedereen daar zijn eigen verhaal, je allemaal iets gemeen hebt.”

“Ik heb geleerd over hun verleden, en hoe het nu is voor hun om in het azc te wonen. Veel van hen zijn heel tevreden met hun verblijfplaats en willen graag in Nederland werken.”

Kortom, een gezellige middag waar de leerlingen veel van hebben opgestoken. Volgend jaar weer!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief